Pedikűr, Manikűr, Gél lakkozás


Pedikűr

Pedikűröshöz járni igazán igényes dolog. Mit tehetünk, ha szeretnénk meghosszabbítani a hatást? Fontos, ha már elég időt szakítottunk a pedikűrözésre, akkor szánjunk elég időt arra is, hogy körmeink a lakkozás után megszáradjanak. Nincs is jobb érzés, amikor egy láb felszabadul mindenféle béklyó alól. Lábunk komoly munkát végez egy életen át. Ezért kell különös figyelmet szentelnünk ápolására, mert egész közérzetünkre kihathat, ha nem törődünk vele. Ha elhanyagoljuk, akkor csúnya fertőzéseket szedhetünk össze, ami fájdalmas és esztétikailag sem nyújt szép látványt. Súlyos egészségügyi bántalmakhoz vezethet, ha hidegben a lábfej nem kap megfelelő védelmet. A bélelt bőrcipő, és a vastag pamut zokni mellett, a zsíros, illetve hidratáló krémek használata, is fokozza a láb ellenállását a nagy hideg ellen. Minden évszakban fontos a lábápolás. A szép, ápolt lábat szívesebben mutatja az ember. Nincs is rosszabb érzés a benőtt körömnél, egy fájó tyúkszemnél, valamint egy repedezett saroknál.

  • Bőrkeményedés: A bőrkeményedés a nem megfelelő lábbeli, a haránt - és a hosszboltozat süllyedése, valamint a bőr túl későn való eltávolítása miatt alakul ki. Ezt a szaru megvastagodást, a felhalmozódott bőrréteget fájdalommentesen szikével távolítjuk el.

  • Benőtt köröm: Gyakori problémát, a bőrkeményedést, a tyúkszemet, és benőtt körmöt a láb zárt cipőbe való bekényszerítése okozza. A benőtt köröm általában az öregujjon jelentkezik, mivel ezt nyomja leginkább a cipő. A szorítás és az irritáció miatt, a körömnövekedés közben belenő a húsba, ami rettenetes fájdalmat képes okozni. Ez a kétféle mód együttes alkalmazásával kerülhető el: használjunk kényelmes cipőt, és szakszerűen levágott rövid körmöt hordjunk.

  • Tyúkszem: A bőrkeményedés túlzott felhalmozódása miatt, valamint irritációnak kitett helyen jön létre. Kúp alakban befelé fordulva nyomja az idegvégződéseket, és a csonthártyát, ezért fájdalommal járhat. Lencsének nevezett eszközzel kifordítjuk a bőrből.

  • Talpi szemölcs: Vírus okozta elváltozás. Vendégeinket többszöri alkalommal ecsetelésre rendeljük vissza.

Manikűr


A manikűr az a "kezelés", mely ma már nem luxus a dolgos kezek számára. Legyen szó férfiről vagy nőről, az igényes ápolt külső és a kéz sokat elárul gazdájáról. Mindannyiunk számára fontos a magabiztos megjelenés, és ehhez a jól ápolt kéz is elengedhetetlen. A körmök körül felgyülemlő elhalt bőr eltávolítása, szinte felszabadítja fürge ujjainkat. A lakkozott köröm szép látványt nyújt. Különböző motívumokat, matricákat, strasszokat helyezünk a köröm felületére lakkozás alkalmával.

 

Japán manikűr


A japán manikűrt a manikűr kiegészítéseként lehet alkalmazni. A japán arisztokráciától átvett kezelés, amelynek során természetes méhviaszt juttatok a köröm rostjai közé, majd ezt az anyagot egy speciális por segítségével a körömbe zárom és tartós, akár 2 hétig is tartó fényt adok neki.
A kezelés során a köröm egészségesebb és erősebb, a körömágy színe egészséges rózsaszín lesz.
2-3 hetente kell ismételt kezelést végezni, amely csak az előző kezelés óta nőtt körömfelületet érinti, majd a teljes körömfelület újra tartós fényt kap. 
Gyenge, töredező körmök esetén, különösen műköröm eltávolítás után csodálatos eredmény érhető el. 

 

Gél lakkozás

A zselélakk vagy géllakk UV-fényre keményedő, hibrid anyag, mely nem kopik, és csak ritkán pattogzik le. A műkörmökhöz használatos zselé előnyeit ötvözi a lakk könnyű kezelhetőségével, mert szépen szétterül, nem láthatsz benne festési csíkokat. Természetesebb hatású a műkörömnél, hiszen nem vastagítja meg a körmöket.
Tartóssága: 3-4 hét.

Bővebben:
Facebook-on: Hirsch Csilla Szépségszalon


Parafinos kéz és lábfürdő


A paraffíybin kollagénes, víz- és zsiradékpótló, természetes vitaminokat juttat mélyen a bőr és a körömszaru alá. Nemcsak a bőrre van jó hatással, hanem a körmöket is átpuhítja. Az alkalmazása egyszerű. Testmelegre hevített paraffinba mártogatja a kezet háromszor egymás után, így három réteg képződik a bőr felületén. Mielőtt az utolsó teljesen megszáradna, egy nejlontasakba bújtatjuk a kezet, és az egészre ráhúzunk egy kötött kesztyűt. Ezzel a művelettel dunsztolva a kezet, kinyílnak a pórusok, így könnyen beszívódik a pakolás. 20 perc hatóidő elteltével fóliaszerűen eltávolítjuk. Végezetül egy gyümölcssavas hidratálókrémes pakolást kenünk fel, ami összehúzza a kitágult pórusokat. Mivel a pakolás által a hasznos anyag a kötőszövet rétegéig jut, így ápolttá teszi a kéz és a köröm felületét. Kúraszerűen érdemes alkalmazni, attól függően, hogy kinek mennyire szárad ki a bőre. Akinek könnyen repedező, a bütykök tájékán kipirosodó a keze, annak gyakrabban, érdemes elvégezni.